Thursday, June 4, 2009

rohkem nutikust

täna varahommikul oli minul väga produktiivne käik linna peal, kus ühinesid seminaritarkus ja fotograafia. kuidas? kohe räägin.

siin s'puris on mitut puhku mainitud ja ma olen ka bloginud sellest et viriseda võiks vähem ja teha võiks rohkem. seda on lihtne öelda ja mitte alati nii lihtne ellu viia. aga kui mõelda niipidi, et virisemise asemel tuleb rasketes olukordades leida nutikaid lahendusi, kuidas sinu vastu olevad jõud enda kasuks tööle panna ja tulemus võib olla sootuks parem kui sa alguses loota oleks osanud.

tõmmates paralleeli turismifotograafiasse, kus alati on piiranguid palju - kiire, valgust, kohta ja aega enamasti valida ei saa, rakursid on väga piiratud ja üleüldse on kõik jõud täiega sinu kui fotograafi vastu. näiteks sõbrad, kes tahavd kiiresti hoopis pubisse õllele minna. kuidas siit võitjana välja ujuda? vaatame pidis ja sõnas.


selle pildi allkiri võiks olla "singapur ei saa kunagi valmis", kraana vaim linna kohal on peegeldus klaasilt ja kraana ise asub tegelikult kuskil minu selja taga. eraldi linna pildistamiseks ja klantspildi jaoks lihtsalt polnud mul kohta. igalt poolt peegeldas mingi jama vastu. no siis tuleb eksperimenteerida.


see on minu enda vaieldamatu lemmik. seda alumist autoteed tegelikult selle koha peal olemas ei ole. see on sellesama sirge tee, ära arvasite, peegeldus klaasilt. selle peegelduse tulemusel tekib väga dünaamiline pilt, mida ilma selleta ma mingi nipiga sellest kohast saanud
ei oleks.


kolmas pilt on taaskord peegeldus, sedapuhku siis veelombilt. allkiri võiks rääkida midagi rahamaailma rentslisse minemisest. mõlemad objektid on meie ümber olemas, neid eraldi ja otse pildistades saaks me pehmelt öeldes keskpärase tulemuse. kahe peale kokku saab nendest päris kobe klõps. otsene piirang nö. "ilusa puhkusepildi" tegemiseks oli siin vihm ja täiesti sombune ilm.

takistused esimese kahe pildi korral olid väga piiratud ruum ja mind ümbritsev hunnik klaasi, mis igas suunas ilgelt peegeldas. tõesti ilgelt. piltpostkaardi tegemine oli seetõttu raskendatud. aga ringi vaadates selgus, et neid kahte, ehk siis kilukarbivaadet ja peegeldusi ühendades, saab päris laheda kompoti, mis lähemal vaatlusel isegi ületab algset ideed. kolmanda klõpsu piirang on selgelt turisti põhiprobleem, võidujooks ajaga. sul on üks udune ja vihmane hommik, 2 tundi, sa PEAD mingi pildi kodustele näitamiseks saama. miks mitte nii.

minu jaoks tekkis selle hommiku käigus selge seos teooria ja fotograafia vahel, nüüd tuleb seda ainult jälle ja jälle ka oma igapäevaelus ja töös rakendada. ehk siis, rohkem nutikust!

No comments:

Post a Comment