Monday, June 1, 2009

1 päeva kokkuvõte

esimene tõsine tööpäev on nüüd seljataga. 2 kohtumist firmadega ja michael a. witti seminar äri ajamisest hiinas ja hiinlastega pealkirjaga understanding the business context in foreign markets.

firmakohtumised vöcanicu ja first meta'ga olid äärmiselt põnevad. minule avaldas sügavamat muljet nendest esimene, mis rääkis siis word-of-mouth marketingist. rääkis sellest, kuidas inimesed langetavad olulised ostuotsused pigem sõbralt saadud soovituse kui ettevõtte kalli raha eest ostetud reklaami põhjal. rääkis, kuidas firmad tulevad kampaaniatega välja totaalselt valel ajal ja kulutavad nii kosmilisi summasid ilma igasuguse otsese tuluta.

first meta teema on virtuaal- ja pärismaailma ühendamine, seda maksevahendite kaudu. ehk vähe sellest et sa saad teha oste virtuaalmaailmas pärisrahaga, saad sa nüüd oma virtuaalmaailmas teenitud raha ka oma tavalisest atm-ist välja võtta. juttu oli ka sellest, kuidas virtuaalmaailma hitid jõuavad pärismaailma ja kuidas nendega varandus teenida:)

michael'i seminar oli pigem üldiselt kultuuride vahelistest erinevustest fookusega hiinal. minu jaoks kõige põnevam sellest oli see, et keskenduti põhjustele mitte tagajärjele. olen lugenud mitut kultuuride vaheliste erinevuste raamatut, mis üldiselt räägivad sellest, et pere on hiinas oluline, või et kuidas toimub otsuste langetamine ühes või teises kultuuris, aga ma ei mäleta, et nendes raamatutes oleks juttu olnud sellest, miks see nii on. michael keskendus põhjustele ja tegi seda väga põhjalikult, nii et mina sain sellest küll väga palju uut ja huvitavat teada. ja mitte ainult hiina kohta.

kas millalgi tuleb aega ka kõigest pikemalt kirjutada ma ei tea. hetkel on aga kõva tempo peal ja tuleb valmistuda öösafariks singapuri loomaaias. enne veel kiirelt õhtust sööma (eestis on kell 14:05).

No comments:

Post a Comment