Monday, June 8, 2009

raha pole probleem

mulle meeldis väga esimesel päeval tutvustuse ringis taivo kommentaar oma firma loomisele - majanduslikult väga loll otsus, aga emotsionaalselt jube lahe. ilmselt siin on peidus põhiline blokk, miks enamusest meist ettevõtjaid ei saa - ei taha oma senisest mugavast elust lahti öelda, mõnus on kell 5 uks kinni lüüa ja alati 10-ndal kuupäeval oma kontot heldimusega vaadata. ainult et teistpidi asja peale vaadates teenime me rikkust kellelegi teisele.

samas ei tohiks firmat luues mõelda rahale. nii nagu pokkerilauas, nii ka firmat asutades ja nii ka ideaalses maailmas palgatööd tehes. nagu taivo ütles, majanduslikult loll aga emotsionaalselt lahe. emotsiooni küll õhtusöögiks ei keeda ja pangale laenumakseks ka ei anna, aga päeva lõpuks on see midagi enamat kui lihtsalt raha. ütlevad need, kelle jaoks raha ei ole probleem.

ja mulle hakkab tunduma, et ühelt poolt pole raha probleem juba majanduslikult kindlustatud inimestele ja teisalt ettevõtjatele kes on hingega asja kallal, nendele kes püüavad maailma parandada või seda vallutada. sest raha leiab head ideed ise üles! aga trikk on selleks et selleks et raha saaks sinu ideed leiaks tuleb kõigepealt rahast lahti öelda. idee peab olema nii lahe ja emotsionaalselt nii võimas, et kompenseeriks selle majandusliku vähikäigu. pildil on ettevõtlik perekond malaisias, kuskil poolel teel cameron highlandsist alla kl kiirteele.


No comments:

Post a Comment